Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ

Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ Фото 24.01.2024 17:00 Укрінформ Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка передав 100 дронів для української армії, придбані за кошти, які вдалося зібрати на благодійній виставі «Конотопська відьма».

Про це повідомив у коментарі Укрінформу генеральний директор-художній керівник Національного академічного театру імені Івана Франка Михайло Захаревич.

«Вчора ми передали дрони у військо і, може, сьогодні ті дрони, які ми придбали на кошти від благодійної вистави «Конотопська відьма», вже воюють», – розповів він.

Захаревич зазначив, що в театрі планують розвинути вдалий досвід благодійних показів, аби сприяти якнайшвидшій перемозі України у війні.

Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ / Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

«Я думаю, що це буде наш вклад у перемогу. Ми ще збираємося перерахувати 2 млн 500 тисяч гривень знову ж таки на дрони, які сьогодні конче необхідні на фронті. Тобто, наш театр працює не тільки творчо, ми працюємо ще й дуже продуктивно, отримуючи певні доходи, з яких можемо поділитися з армією, з тими хлопцями, які віддають своє життя там за нас», – сказав Захаревич.

Як повідомлялося, 11 грудня у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбувся благодійний показ вистави "Конотопська відьма" за повістю Григорія Квітки-Основ'яненко (режисер Іван Уривський). Квитки, вартість яких доходила до 5 тисяч гривень, було розкуплено протягом двох днів. Театру вдалося зібрати 1 мільйон 770 тисяч гривень.

Фото: Айюб Гаграманов

ЗСУ Театр Франка Дрон

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *