На Вінниччині стартував Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу імені Іжевського

На Вінниччині стартував Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу імені Іжевського 14.06.2024 16:00 Укрінформ На Вінниччині у м. Іллінці 14 червня розпочався VIII Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу імені В. Іжевського «Над Собом пісня дзвінко лине», у якому беруть участь близько 60 колективів з України та близько десяти зарубіжних країн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю Микола Романов.

«Це другий тур фестивалю. Колективи, які прибули до нас в Іллінці, пройшли відбірковий тур у режимі онлайн, а нині і завтра виступатимуть з нашої сцени. Наприклад, колектив зі Старокостянтинова прибув до нас і чудово виступив, попри те, що їхнє місто усю ніч атакували ворожі ракети», – розповів Романов.

За його словами, хори змагатимуться в майстерності з народного та академічного співу – представлять по три номери, причому один із творів виконуватимуть без музичного супроводу. Визначатиме переможців фахове міжнародне журі.

Участь у фестивалі-конкурсі, який триватиме з 14 по 16 червня, беруть 49 хорових колективів, вокальних ансамблів та фольклорних колективів з дев’яти областей України. До них приєднаються онлайн хори української діаспори з країн Балтії, Швеції, Фінляндії, Німеччини та Канади.

Також у дні проведення фестивалю працюватимуть містечко майстрів декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва.

Як повідомлялося, Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу заснований на честь відомого хорового диригента, композитора, фольклориста, родоначальника народного хорового співу на Вінниччині Віталія Іовича Іжевського.

Фото Ольги Дернової

Фестиваль Вінниця Вінниччина Співачка співак

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *