Дитяче Євробачення: організатори розповіли про цьогорічний нацвідбір

Дитяче Євробачення: організатори розповіли про цьогорічний нацвідбір Фото, відео 14.06.2024 15:46 Укрінформ У Києві відбулася зустріч із організаторами національного відбору на Дитяче Євробачення-2024.

Захід відбувся у Медіацентрі «Україна-Укрінформ».

Під час пресконференції музична продюсерка національного відбору Світлана Тарабарова акцентувала на основних моментах, які потрібно врахувати тим, хто хоче подати заявку для участі.

«Гарне світло, гарний звук, 2 різнопланові пісні, щоб ми могли почути різний бік вашого голосу, оскільки ви себе ще шукаєте», – зазначила вона.

Співачка проінформувала, що організатори спростили умови подання заявки для участі, зокрема, необов'язковою тепер є наявність авторської пісні.

«Відправляти заявку можуть не лише сольні виконавці, але й дуети та цілі колективи, обмежень немає», – додала вона.

Голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська більш детально розповіла про нововведення цьогорічного конкурсу.

«Нововведенням цього року стане ще один етап – літня школа, вона проходитиме у третій декаді липня, до неї потраплять 15 учасників за результатами першого етапу відбору. Вони будуть відбуватися на базі будинку звукозапису «Українське радіо», – розповіла вона.

Голова української делегації поінформувала, що у цій літній школі діти будуть мати можливість прослуховування, спілкування з музичними експертами, займатися уроками хореографії та вокалу з різноманітними викладачами.

Водночас Скибінська додала, що для шістьох фіналістів у цьому році авторську пісню допоможуть написати два сонграйтери – Світлана Тарабарова та Євген Треплов. А якщо у кандидата пісня є, то рішення ухвалюватиме команда національного відбору.

Учасниками заходу було акцентовано особливу увагу на ментальному здоров'ї учасників, для чого залучили спеціалістів із освітньої фундації GoGlobal.

Директорка фундації Тетяна Коврига розповіла про те, яким чином будуть підтримувати ментальне здоров'я маленьких конкурсантів національного відбору.

«Ми будемо це робити у форматі арттерапії – долати свої страхи, відкриватися, розкривати потенціал, але головне – руйнувати усі бар'єри», – сказала вона.

Коврига додала, що завдяки арттерапії тривога у дітей за 2 місяці знизилася на 70%, а стресостійкість виросла на 72%.

Модератор заходу, телеведучий Тимур Мірошниченко нагадав, що дитяче Євробачення цьогоріч відбудеться 16 листопада у столиці Іспанії, Мадриді.

«З 5 червня ми (телеканал Суспільне – ред.) приймаємо заявки на національний відбір, який буде тривати до 3 липня», – поінформував він.

Дитяче Євробачення: організатори розповіли про цьогорічний нацвідбір / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Телеведучий наголосив, що заявки для участі у національному відборі можна надсилати на сайті junior.eurovision.ua.

Конкурс Дитяче Євробачення

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *