На Вінниччині відбудеться фестиваль національних культур

На Вінниччині відбудеться фестиваль національних культур 22.05.2024 10:36 Укрінформ На Вінниччині 24 травня у м. Шаргороді відбудеться 32-й обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!»

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в оргкомітеті фестивалю.

«Фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!» проводиться щорічно. Він спрямований на відродження та збагачення культурної спадщини, збереження народної творчості національних спільнот та розвиток культури етнічних груп. Позаяк Вінниччина відома своїм багатонаціональним складом населення: тут проживає 90 тисяч представників 106 національностей. Фестиваль у Шаргороді вважається місцем зустрічі культур та центром духовності та злагоди», – повідомили в оргкомітеті.

Організатори фестивалю зазначають, що 24 травня у Шаргороді зберуться національні творчі колективи області. Він стане демонстрацією толерантності й прагнення жителів України до миру в міжнаціональних відносинах.

Програмою фестивалю передбачена презентація світлиць нематеріальної культурної спадщини Шаргородщини та страв, внесених до місцевого Реєстру нематеріальної культурної спадщини. Особливістю цього року будуть ятки зі стравами національних кухонь.

Окрім того, на фестивалі працюватиме містечко майстрів з виставками декоративно-прикладного мистецтва та майстер-класами.

Фестиваль матиме благодійну складову: гості заходу за донат до скриньки на підтримку Збройних сил зможуть отримати порцію дерунів, рибної юшки, борщу, випічки та інших смаколиків.

Фестиваль «Всі ми діти твої, Україно!» через пісні, танці та художнє слово постійно демонструє толерантність і прагнення до миру в міжнаціональних відносинах нашого краю. Він є зразком дружби і взаємоповаги між народами, що проживають в Україні, яка декларує європейські цінності перед світом.

Як повідомлялось, обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!» на Вінниччині проводиться з 1992 року.

Фото з фестивалю попередніх років

Фестиваль Культура Вінниччина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *