Національна бібліотека для дітей ініціювала поетичний марафон до дня народження Тараса Шевченка

Національна бібліотека для дітей ініціювала поетичний марафон до дня народження Тараса Шевченка 08.03.2024 14:51 Укрінформ Національна бібліотека для дітей з нагоди 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка ініціювала поетичний марафон “Поезія без меж”.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомило у Фейсбуці.

“В межах онлайн-заходу на офіційній сторінці бібліотеки у Фейсбуці упродовж двох днів звучатимуть рядки Тараса Шевченка різними мовами світу”, – йдеться у повідомленні.

9 та 10 березня вірші великого Кобзаря лунатимуть не тільки українською, а й ще 23 мовами світу.

“Це стало можливо завдяки партнерам події — представництву НАТО в Україні, представникам дипломатичних місій і культурних осередків різних країн, зарубіжним журналістам і волонтерам”, – зазначили у МКІП.

Національна бібліотека для дітей повідомила у Фейсбуці, що до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка в рамках циклу “Український декламатор” 11 березня з 11:30 до 15:00 запрошує усіх бажаючих взяти участь в акції “Відкритий мікрофон “До Тарасового слова”.

“Відкритий мікрофон – нагода долучитися до вшанування пам’яті Тараса Шевченка, а також продемонструвати свої декламаторські здібності. Усі читання будуть зафільмовані та опубліковані на сторінках бібліотеки у соціальних мережах”, – поінформували в бібліотеці.

Як повідомляв Укрінформ, Національна бібліотека для дітей за допомогою цифрових технологій "оживила" твори Тараса Шевченка.

Бібліотека Діти Марафон Тарас Шевченко МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *