Науковці Херсонського університету готують до евакуації зоологічну та археологічну колекції

Науковці Херсонського університету готують до евакуації зоологічну та археологічну колекції Ексклюзив 21.05.2024 19:48 Укрінформ Науковці Херсонського державного університету (ХДУ) готують до евакуації колекції зоологічного та археологічного музеїв.

Про це в Івано-Франківську кореспонденту Укрінформу повідомила проректорка з навчально-педагогічної роботи Херсонського державного університету Дар’я Мальчикова.

«Ми готуємо перевозити колекцію зоологічного музею та археологічного… Ми вже отримали всі необхідні дозволи, провели описи, склали певну номенклатуру цих колекцій і готуємо все до евакуації з міста Херсон», – зазначила Мальчикова.

За її словами, рішення про евакуацію колекцій ухвалили у березні, коли внаслідок обстрілів у Херсоні стались масштабні руйнування головного корпусу Херсонського університету.

«Тоді фактично були зруйновані три поверхи університету», – додала проректорка ХДУ.

Вона запевняє, що зоологічна колекція представляє зразки раритетної флори та фауни Херсонщини, панорамні види унікальних степових біотопів.

«Унікальні зразки, які містить ця колекція, потребують захисту і збереження. Колекцію перевезуть до Івано-Франківська, де вже шукають необхідне приміщення», – поінформувала Мальчикова.

У 2022 році Херсонський державний університет відновив роботу на базі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, що в Івано-Франківську.

Як повідомляло агентство, торік до Франківська перевезли унікальну колекцію гербарію Херсонського університету.

Евакуація Херсон Музей

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *