Президент на врученні Шевченківської премії: Культура має значення

Президент на врученні Шевченківської премії: Культура має значення Фото, відео 09.03.2024 15:03 Укрінформ Культура має значення під час війни, і навіть більше, ніж за часів миру.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час церемонії нагородження лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2024 року, яке відбулося в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка, передає кореспондент Укрінформу.

Церемонія нагородження лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2024 року /

На урочистому заході була також присутня дружина Президента Олена Зеленська.

Цьогоріч визначені сім лауреатів премії у п'яти номінаціях. Як зазначив голова Шевченківського комітету Євген Нищук, це ті, хто дуже швидко відрефлексував події, які зараз переживають українці.

«Особливістю визначення цьогорічних переможців Шевченківської премії було те, що цього року в Указі чітко прописано, що у творах, які претендуватимуть на перемогу, обовʼязково має бути наратив спротиву, дух перемоги до якого ми всі зараз йдемо», – наголосив Нищук.

Як повідомляв Укрінформ, на сайті Президента України 9 березня оприлюднений Указ «Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка».

6 лютого відбувся фінальний тур конкурсу серед літературно-мистецьких творів, висунутих на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка 2024 року.

Розглянувши твори в семи номінаціях, члени комітету шляхом таємного голосування визначили переможців конкурсу у категоріях «Література», «Публіцистика, журналістика», «Музичне мистецтво», «Театральне мистецтво» і «Візуальні мистецтва».

9 березня виповнюється 210 років з дня народження Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко Шевченківська премія Зеленський

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *