Розстріляний загарбниками пам’ятник Шевченку відновили на Чернігівщині

Розстріляний загарбниками пам'ятник Шевченку відновили на Чернігівщині Фото 23.06.2023 12:49 Укрінформ Розстріляний російськими загарбниками пам'ятник Тарасу Шевченку в селі Мартинівка Парафіївської громади Чернігівської області відреставрували.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла селищний голова Парафіївки Галина Петруша.

"Росіяни в нас були вже 25 лютого… Отримавши відсіч від української армії, поверталися злі. Стріляли по будинках селян – не було жодної хати, яка би не постраждала. Навмисне з танка розстріляли пам'ятник воїнам, які визволяли село в Другу світову війну… Осколками посікло пам'ятник Шевченку – на голові відбило всю потиличну частину", – сказала Петруша.

За словами депутата селищної ради Миколи Черепа, пам'ятник Шевченку був гіпсовий. Його відновлювали два місяці. Місцеві депутати профінансували реставраційні роботи, які обійшлися в 35 тисяч гривень.

З часом відновлять і пам'ятник загиблим у Другій світовій.

"Розстрілювали монумент буряти, які полінувалися подивитися прізвища загиблих під час тієї війни – а вони в більшості своїй якраз і бурятські. Російське телебачення такий сюжет не покаже, бо соромно", – зазначає Петруша.

У Мартинівці проживають близько 300 осіб.

Пам'ятник Тарас Шевченко Російські військові Чернігівщина Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *