Sotheby’s виставить на аукціон картини Моне, Пікассо та Бекона

Sotheby's виставить на аукціон картини Моне, Пікассо та Бекона 01.03.2024 05:39 Укрінформ Аукціонний дім Sotheby`s виставить на торги у березні шедеври Клода Моне, Пабло Пікассо та Френсіса Бекона.

Про це повідомляє Euronews Culture, передає Укрінформ.

Аукціон Modern and Contemporary Evening проведуть 6 березня, до 150-річчя першої виставки імпресіоністів, яка відбулась у Парижі у 1874 році.

На торги будуть виставлені полотна імпресіоністів Клода Моне, Альфреда Сіслея та Макса Лібермана, а також іспанського кубіста Пабло Пікассо та англійського експресіоніста Френсіса Бекона.

Центральним лотом буде картина Клода Моне «Arbres au bord de l'eau, printemps a Giverny» («Дерева біля води, джерело в Живерні»), написана 1885 року. Ця картина була в одній приватній колекції протягом останніх двох десятиліть, а її оціночна вартість становить 8,1 мільйонів євро. Загалом на аукціоні представлять дві роботи французького митця.

На аукціон також виставлять портрет роботи Пабло Пікассо «Luis Vilaro» («Луїс Віларо»), написаний 1904 року. Картина теж оцінюється у 8,1 мільйона євро.

Полотно Френсіса Бекона «George Dyer» («Джордж Даєр»), написане у 1970 році, з’явиться вперше за понад 50 років. Її вартість також оцінено у 8,1 мільйона євро.

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році картину Френсіса Бекона "Портрет Джорджа Даєра, який говорить" (Portrait of George Dyer Talking) була продана на торгах аукціонного будинку Christie's у Лондоні за рекордну суму – 42,1 мільйона фунтів (69,3 мільйона доларів).

Аукціон Пікассо Картина Sotheby's

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *