В Ізраїлі знайшли криївку, де 2000 років тому єврейські повстанці ховалися від римлян

В Ізраїлі знайшли криївку, де 2000 років тому єврейські повстанці ховалися від римлян 04.04.2024 06:26 Укрінформ В Ізраїлі виявили стародавній підземний сховок, який використовували місцеві повстанці близько 2000 років тому. 

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Археологи виявили на півночі Ізраїлю величезний підземний сховок, до якого входять вузькі коридори та ширші зали, викопані єврейськими поселенцями близько 2000 років тому під час повстання проти Римської імперії”, – йдеться у матеріалі.

Довжина вузьких підземних коридорів досягає щонайменше 100 метрів, з них розходяться кілька залів, в яких могли розміщатися цілі родини й цінний провіант.

За словами науковців, виявлення цього сховку доводить, що єврейські поселенці із пагорбів Галілеї готувалися до приходу римлян, які боролися із повстанцями значно південніше ближче до Єрусалиму, де раніше вже знаходили подібні рукотворні підземні системи. “Це перший сховок такого розміру, виявлений значно північніше у місцевості, що називається Хукок. Ознак руйнувань немає, отже бої, вірогідно, не досягли регіону”, – стверджує Reuters.

Наразі археологи продовжують вести розкопки сховку й виявляти у ньому численні предмети старовини. Серед перших цікавих знахідок – дитячий перстень з бронзи.

Фото ілюстративне: Emil Aladjem/Israel Antiquities Authority

Археологи Ізраїль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *