В Україні оголосили лауреата премії імені Олеся Гончара

В Україні оголосили лауреата премії імені Олеся Гончара 03.04.2024 17:09 Укрінформ Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило лауреата премії імені Олеся Гончара у 2024 році, нагороду здобув Леонід Петровський за роман «Окрушини долі».

Про це повідомляє пресслужба Держмистецтв, передає Укрінформ.

"Цьогоріч на конкурс до Держмистецтв надійшло 26 заявок, розглянувши які, члени комітету з присудження премії шляхом відкритого голосування, після жвавої та тривалої дискусії, визначили лауреатом премії Леоніда Петровського. Нагороду автор отримає за роман «Окрушини долі», видану видавництвом «Рута» у 2021 році", – йдеться у повідомленні.

Також члени Комітету відзначили вартими уваги та прочитання твори таких кандидатів на отримання цьогорічної премії: Матвійчук Анатолій – збірка поезії «Скарби. Вибране», видавництво «Саміт-книга», 2020; Мостепан (Мельник) Ірина – Збірка віршів «Глосарій. Книга друга», видавництво «Волинські обереги», 2022; Сливинський Остап – збірка історій «Словник війни», видавництво «Віват», 2023.

Премію імені Олеся Гончара присуджують щорічно за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України.

Як повідомлялося, Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило переможця премії імені Миколи Гоголя у 2024 році, ним став український письменник Василь Іванин.

Фото: istpravda.com.ua, ілюстративне

Гончар Література Премія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *