В Україні стартував тиждень дитячого читання

В Україні стартував тиждень дитячого читання Фото 26.03.2024 21:35 Укрінформ Всеукраїнський тиждень дитячого читання-2024 розпочався, його гасло – «Наближаємо Перемогу з книгою».

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як пояснили у МКІП, таке гасло має на меті показати, наскільки важливою, натхненою й такою, що надихає, є роль книги в сучасних умовах.

Урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання відбулося в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Шевченка.

Захід під назвою «Читацька родина єднається заради вільної країни» організувала Національна бібліотека України для дітей за підтримки МКІП.

Участь у святі взяв виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Каарандєєв. Він звернувся до читачів і гостей з вітальним словом.

«Сьогодні в бібліотеках створюється майбутнє нашої країни, нехай воно буде таким же світлим, як посмішки дітей, які прийшли на це свято, а дорослі нехай будуть поруч і оберігають щасливе дитинство з книгою, адже кожен вечір, проведений з українською книгою, кожен відгук про неї – це впевнений крок до Перемоги» – заявив очільник МКІП.

Діти під час свята поспілкувалися з письменниками Оксаною Герман, Надією Гармазій, Василем Левицьким, Вікторією Семененко, Оленою Надутенко та іншими.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2024 / Фото: МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *