Видавництво BookChef змінює власника і залучає аудиторів для перевірки відсутності зв’язків із РФ

Видавництво BookChef змінює власника і залучає аудиторів для перевірки відсутності зв'язків із РФ 09.01.2024 13:33 Укрінформ Видавництва BookChef, яке фігурувало в розслідуванні про зв'язки українського книжкового ринку з Росією, змінює власника та залучає аудиторів до перевірки своєї діяльності.

Про це Укрінформу повідомив СЕО видавництва BookChef Олександр Кірпічов.

Він заявив, що видавництво BookChef купує його сім’я.

«Видавництвом BookChef де-факто керую я. Власник компанії Андрій Плєхов жодного разу не отримував дивідендів, бо всі зароблені кошти ми інвестуємо у розвиток компанії. Тож це наше спільне рішення», – сказав Кірпічов.

За його словами, компанія залучає аудиторів до перевірки всіх своїх платежів, щоб вони підтвердили відсутність будь-яких фінансових зв’язків з російськими чи афілійованими до них компаніями.

СЕО видавництва BookChef наголосив, що вони з Андрієм Плєховим (який нині є керівником видавництва) розпочали діалог про купівлю компанії до початку повномасштабної війни, але не домовилися про ціну через зростання доходів, повʼязане з дією програми "єПідтримка". Остаточне рішення було прийняте в 2023 році, коли ринок стабілізувався, іще до виходу розслідування OSINT-агенції Molfar та онлайн-видання "Сенсор", в якому стверджувалося про російський слід в діяльності кількох українських видавництв, зокрема й у BookChef.

Кірпічов також заявив, що за кілька місяців до публікації розслідування у видавництві BookChef проводили перевірку правоохоронні органи, які не знайшли порушень у діяльності компанії.

Він стверджує, що BookChef ніколи не мав стосунку до російських компаній, не співпрацює з правовласниками з Росії та видає книжки українською мовою. Компанія розпочалась як редакція в межах видавництва «Форс». З часом виросла до повноцінного та самостійного видавництва.

Крім того, Кірпічов заявив, що йому невідомо, чи Плєхов мав якісь відносини з Росією чи російськими юрособами.

У розслідуванні Molfar і “Сенсор” ішлося, що власник Bookchef Андрій Плєхов нібито має карту російського Сбербанку, що "може свідчити про його ймовірне проживання або діяльність в росії". Також зазначалося, що книжки Bookchef, надруковані в Україні у 2022 році, продаються на російській платформі WildBerries.

BookChef – одне з найбільших видавництв України. Портфель налічує понад 450 тайтлів, серед яких світові бестселери Ювала Ноя Харарі, Мішель і Барака Обами, Метью Макконахі, Вілла Сміта, Джорджа Орвелла, Чарльза Буковскі, Лю Цисіня, Дженніфер Л. Арментраут, Джима Лоулесса, Ніка Вуйчича тощо.

Аудит Книги Видавництво Росія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *