Внаслідок війни втрати у секторі культури та туризму склали $19,6 мільярда – Шмигаль

Внаслідок війни втрати у секторі культури та туризму склали $19,6 мільярда – Шмигаль 29.02.2024 14:04 Укрінформ За оцінкою Світового банку, втрати в секторі культури та туризму України внаслідок збройної агресії Російської Федерації склали 19,6 мільярда доларів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час міжнародної конференції United for Justices – United for Heritage, передає кореспондент Укрінформу.

«За оцінкою Світового банку, втрати в секторі культури та туризму України, включно з недоотриманим доходом, склали 19,6 мільярда доларів», – поінформував Шмигаль.

Він уточнив, що це дані лише з тих територій, які сьогодні контролюються Україною, та з тих, які були деокуповані.

Очільник уряду наголосив, що на міжнародному рівні Україна потребує негайного реагування на тіньову торгівлю культурними цінностями, а також створення надійних правових рамок, збільшення заходів безпеки, взаємодії між правоохоронцями різних держав щодо викрадених агресором предметів культурної спадщини України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 900 об’єктів культурної спадщини пошкоджено внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Культура Війна Шмигаль Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *