Шмигаль: Понад 20 тисяч пам’яток культури перебуває під російською окупацією

Шмигаль: Понад 20 тисяч пам’яток культури перебуває під російською окупацією 29.02.2024 13:57 Укрінформ Понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення зараз перебувають у російській окупації.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час міжнародної конференції United for Justices – United for Heritage, передає кореспондент Укрінформу.

«На тимчасово окупованих територіях бачимо тотальну зачистку всього українського. Від перейменування вулиць до фільтрації музейних колекцій», – зазначив він.

За словами Шмигаля, зараз в окупації перебувають понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення, «саме тому визволення захоплених Росією земель – це також і повернення частинки нашої національної ідентичності».

Водночас Прем’єр-міністр зауважив, що коли Україна виганяє ворога зі своїх територій, той намагається прихопити з собою якнайбільше культурних цінностей. Він нагадав, що під час втечі з Херсона окупанти викрали з місцевого художнього музею 80% артефактів.

«Путінський режим продовжує багатовікову традицію мародерства на культурному фронті, що була започаткована ще в Російській імперії і продовжена в СРСР», – резюмував очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Шмигаля, в Україні внаслідок агресії РФ пошкоджені понад 900 об’єктів культурної спадщини.

Культура Війна Шмигаль Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *