У Чечні встановили вимоги до темпу музичних творів

У Чечні встановили вимоги до темпу музичних творів 06.04.2024 11:04 Укрінформ Міністерство культури Чечні запровадило обмеження для музики, яку дозволяється публічно виконувати або відтворювати, і всі музичні, вокальні та хореографічні твори мають відповідати темпу від 80 до 116 ударів на хвилину.

Про це повідомляє Ехо Кавказа, передає Укрінформ.

Зазначається, що на думку відомства, такий ритм відповідає чеченському менталітету.

Міністр культури Чечні Муса Дадаєв на нараді з керівниками творчих і музичних колективів заявив, що це рішення було узгоджено із главою республіки Рамзаном Кадировим.

Музичні твори, призначені для виконання в Чечні, Мінкульт доручив перезаписати в схваленому темпі до 1 червня, інакше їх не допустять для публічного виконання.

Як зазначає Кавказ. Реалії, на яких правових підставах ухвалено рішення про запропонований музичний темп, не уточнюється. Також не повідомляють, стосується воно тільки народної музики чи також інших жанрів, чи поширюватиметься тільки на нові, чи й на вже наявні твори, стосується композиторів або виконавців.

Темп музики вимірюють в ударах на хвилину (англ. BPM – beats per minute), він вказує на кількість четвертних нот, що виконуються за хвилину. У музиці зазвичай використовуються темпи від 40 до 200 і більше ударів за хвилину, діапазон 80-116 ударів за хвилину відповідає темпам від помірного до жвавого.

Видання нагадує, що в липні 2019 року Мінкульт Чечні піддав критиці місцевих самодіяльних виконавців, які публікують свої записи в інтернеті. Виступати з концертами і публікувати свої пісні можуть тільки виконавці, схвалені комісією, заявило тоді відомство. Аматорські пісні було рекомендовано "перевіряти на відповідність чеченському менталітету".

Як повідомляв Укрінформ, російським промоутерам та музичним продюсерам направили список із 50 російських виконавців та гуртів, "заборонених до концертної діяльності".

Чечня Музика

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *