У Харкові напрацьовують механізм відновлення роботи театрів

У Харкові напрацьовують механізм відновлення роботи театрів 07.03.2024 10:25 Укрінформ У Харкові напрацьовують механізм відновлення роботи театрів, питання розглянуть за місяць.

Про це 6 березня у коментарі ЗМІ сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо це питання розглядати, скоріш за все, за місяць. Ми дійсно опрацьовували питання відкриття театрів. Звичайно, що це має бути напряму пов’язано із забезпеченням безпеки глядачів. Бо сказати просто: “Повітряна тривога, всі виходьте на вулицю" – це не правильно. Як тільки будуть напрацьовані механізми, погоджені з усіма правоохоронними органами і силами оборони, ми це питання презентуємо", – сказав Синєгубов.

Він зазначив, що розглядається як можливість облаштування укриттів у театрах, так і можливість облаштування безпечних просторів, у яких би проходили вистави. Однак другий варіант є менш вірогідним, оскільки безпечних локацій уже бракує.

“Окремі простори, де можуть виступати театри – це питання вже не працює. Цих майданчиків недостатньо. Також треба врахувати, що потрібні та декорації, і певні засоби для проведення вистав. Тому ця історія “не їде”. Тому ми зараз будемо опрацьовувати, перше, формат найпростіших укриттів, а головне – алгоритм дій на випадок повітряної тривоги”, – розповів начальник ОВА.

За його словами, механізм мають напрацювати до квітня.

“У квітні плануємо це питання розглянути і, можливо, вже прийняти рішення", – сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, у Харкові на початку 2023 року відновили роботу більшість театрів, які підготували прем’єрні спектаклі, зокрема на військову тему.

Однак 28 березня 2023 року на засіданні Ради оборони Харківської області заходи з аудиторією понад 50 осіб у приміщеннях без бомбосховища проводити заборонили.

Згідно з документом, масові культурні заходи можна проводити лише у виставковому центрі "ЄрміловЦентр", Театрально-концертному центрі (який розташовується у цокольному приміщенні оперного театру), а також у метрополітені, паркінгах.

Частина театрів продовжує роботу, даючи вистави у локаціях зі сховищами. При цьому у місті працюють кінотеатри.

Театр Харків Синєгубов

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *