У Харкові відзначили 60-річчя творчої діяльності народної артистки Світлани Коливанової

У Харкові відзначили 60-річчя творчої діяльності народної артистки Світлани Коливанової Фото 29.01.2024 20:51 Укрінформ У Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Миколи Лисенка відбувся концерт-вітання з нагоди 60-річчя творчої діяльності народної артистки України Світлани Коливанової.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У ХНАТОБ відбувся концерт-вітання з нагоди 60-річчя творчої діяльності народної артистки України Світлани Коливанової. Світлана — талановита балерина, народна артистка України, почесна громадянка Харкова, головна балетмейстерка театру. 27 січня далекого 1964 року вона вперше вийшла на підмостки театру і разом зі своїм чоловіком, Теодором Попеску, завоювала серця поціновувачів балету", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з вітальним словом виступив генеральний директор-художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Ігор Тулузов. Він також зачитав привітання від глави МКІП Ростислава Карандєєва та вручив Подяку.

Крім того, привітання народна артистка отримала від своїх учнів, а від колег — творчого колективу Схід Опера — прозвучав «Щедрик» М. Леонтовича у виконанні оркестру, Наталії Бабарук та артистів балету.

"Вальс з опери «Фауст» Ш. Гуно та «Многая літа» заспівали артисти хору під керуванням Олексія Чернікіна. «Фламенко» глядачі побачили у виконанні артистів балету. Оркестр під орудою Юрія Яковенка зіграв канкан Ж. Оффенбаха. А у фіналі солісти театру заспівали Застільну пісню з опери Дж. Верді «Травіата»", – додають у міністерстві.

Світлана Коливанова – українська артистка балету, народна артистка України з 1968 року. Працювала в оперних театрах Києва та Ташкента. З грудня 1963 року стала провідною солісткою балету Харківського академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка. З 1997 року Світлана Коливанова обіймає посаду головного балетмейстера (художнього керівника балету) ДП “Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка”.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відкрилася виставка «Прийшли, заспівали, перемогли!», що присвячена історії світових гастролей Української республіканської капели та міжнародного тріумфу «Щедрика» Миколи Леонтовича.

Балет Театр Харків Міністерство культури

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *