У Києві проведуть цикл концертів-реконструкцій, присвячений Лятошинському

У Києві проведуть цикл концертів-реконструкцій, присвячений Лятошинському 08.12.2023 12:46 Укрінформ Національний будинок музики започатковує великий цикл концертів-реконструкцій, присвячений українському композитору Борису Лятошинському.

Про це Укрінформу повідомили в Національному будинку музики.

«Цикл концертів-реконструкцій «Відображення», що отримав свою назву від однойменного твору композитора, триватиме впродовж всього наступного року, що передує ювілею Лятошинського у січні 2025-го. Програми концертів відтворять музику, що звучала за життя композитора: деяку він чув та коментував у своєму епістолярії, інші — виконував сам», – зазначили в Будинку музики.

На думку музикознавців, соціально-політичні контексти часу, історії задумів та реалізацій творів, суміжність опусів Лятошинського із творчістю інших митців у програмах циклу дозволять поглянути на постать композитора крізь різну оптику та з різних ракурсів.

16 грудня у Київській опері камерний ансамбль «Київ» разом з піаністкою Лідією Ночовською та альтистом Устимом Жуком виконають твори Пауля Гіндеміта, Альфредо Казелли та Бориса Лятошинського. Концерт з такою програмою відбувся 16 грудня 1925 року.

Виконавці: Камерний ансамбль «Київ»: Кирило Бондар (скрипка), Михайло Білич (скрипка), Андрій Чоп (альт), Микола Любенко (віолончель), Андрій Васін (фортепіано).

Програма: Борис Лятошинський (1895-1968) — «Відображення», Борис Лятошинський — Балада, Пауль Гіндеміт (1895-1963) — Соната для альта-соло, Альфредо Казелла (1883-1947) — Концерт для струнного квартету.

Інші концерти Національного будинку музики у грудні:

9 грудня, 18:00, Будинок вчених — П’яццолла: до Дня танго

17 грудня, 19:00, Національна філармонія — NotaBene: Гайдн, Пендерецький, Барток

22 грудня, 18:00, Хлібня Національного заповідника «Софія Київська» — Ансамбль «Київ»: Мейтус, Барвінський, Сильвестров

24 грудня, 16:00, Хлібня Національного заповідника «Софія Київська» — Тихе Різдво / Liatoshynskyi Capella: Early Music Ensemble

27 грудня, 19:00, Національна філармонія України — Різдвяна рапсодія: органні твори Баха, Генделя, Букстехуде.

Фото: nhm.com.ua

Концерт Музика Київ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *