У Львівські опері відбулася вистава-дефіле «Розмова птахів»

У Львівські опері відбулася вистава-дефіле «Розмова птахів» Фото 19.04.2024 18:04 Укрінформ У Львівській національній опері відбулася прем’єра унікального проєкту – вистави-дефіле «Розмова птахів»: модне чи вічне? Авторками стали дизайнерка Оксана Караванська та українська співачка, актриса театру і кіно, лауреатка Шевченківської премії Наталія Половинка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вся суть цієї події – це великий знак питання: модне чи вічне? Я завжди по-філософськи ставилася до власної творчості. І це запитання доречне як 300 років тому в часи Сковороди, так і зараз. Тому я наважуюся поєднувати всі мистецтва, аби не втратити українськості, духовності і краси», – зазначила Караванська.

Дизайнерка зізналася, що на цей проєкт надихнулася, творячи костюми до вистави «Сад Божественних Пісень. Розмова птахів» за Григорієм Сковородою, премʼєра якої відбулася в Гарнізонному храмі в ніч на Святого Миколая у грудні 2023 р. Це був її перший досвід роботи для театру, проте Караванська не вперше міксує види мистецтва. Її перформенс «Вишиванка-Couture Третього тисячоліття» у Львівській опері торік став знаковою культурною подією.

У Львівській опері Караванська представила нову історію «Ukrainian Haute Couture», де авторкою сучасної вишивки вкотре стала дизайнерка Ксенія Уманська. Створення нових робіт у сфері високої моди зайняло близько дев’яти місяців. Моделями були артисти балету Львівської національної опери – і жінки, і чоловіки.

Дефіле зустрілося в «діалозі» про модне і вічне з виставою «Розмова птахів», яку створив Театральний центр «Слово і голос» під керівництвом Наталії Половинки; «Хорея Козацька», Тарас Компаніченко; а також Лабораторія степового розспіву «Євшан-зілля» із Запоріжжя та окупованих сіл, народний співак Олексій Заєць і піаніст Сергій Кудринецький.

У Львівській опері презентували виставу-дефіле «РОЗМОВА ПТАХІВ» / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *