У Миколаєві відбулася прем’єра вистави «Перевізник»

У Миколаєві відбулася прем’єра вистави «Перевізник» Фото 22.06.2024 17:53 Укрінформ У Миколаєві відбулася прем’єра спільного проєкту Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша та Миколаївського академічного художнього драматичного театру — вистави «Перевізник» за п’єсою Ніни Захоженко.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі театру ім. М. Куліша.

Дії вистави відбуваються у селі Новосілка на Херсонщині та неподалік від Миколаєва під час окупації. Головний герой – перевізник Василь – це людина, яка знала безпечні дороги та ризикуючи своїм життям на старому «Запорожці» вивозила інших осіб з окупованих територій та доставляла ліки і продукти.

У Миколаєві відбулася прем’єра вистави «Перевізник» / Фото: Сергій Кононенко

Після показу за участю керівників театрів, режисера та артистів відбулася зустріч з пресою та обговорення вистави.

«Ми точно не забудемо, але важливо щоб і люди, які цього не бачили, зрозуміли, що пережили херсонці і що тисячі людей досі переживають на лівому березі», – зазначив режисер вистави Сергій Павлюк.

Роль «Перевізника» виконав заслужений артист України Руслан Вишнивецький, в якого був непростий досвіт виїзду з окупації.

«На жаль, виїхали з п'ятого разу з окупації, тому я бачив різних перевізників. Перевізник тут не я, а саме «Запорожець», – сказав артист.

Проєкт «Вистава «Перевізник» реалізується Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром ім. М. Куліша спільно з Миколаївським академічним художнім драматичним театром та співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «Ізоляція», Trans Europe Halles та Malý Berlín.

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Миколаєва працівники двох театрів – херсонського та миколаївського, спільно із засновником рок-гурту «Криголам» Володимиром Демченком провели перформанс перед виставою «Перевізник».

Миколаїв Театр Вистава

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *