У музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відбудеться виставка «33/10»

У музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відбудеться виставка «33/10» 23.02.2024 02:47 Укрінформ У Національному музеї історії України 23 лютого відкриється виставка «33/10», присвячена річниці від дня початку героїчного опору українців російському агресору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Наприкінці лютого 2024 року минає десять років від початку збройної агресії Росії на територію України. Знищити український народ росіяни намагались як за часів Російської імперії, так і у Радянському Союзі, що змінив попередню імперіалістичну форму, залишивши незмінною суть. Протягом цього часу північний сусід намагався переписати історію, знищити українську мову та традиції, залякати репресіями та голодоморами», – йдеться в повідомленні.

На виставці представлені матеріали, які ілюструють передумови та причини російської військової агресії в новітній історії України: розподіл Чорноморського флоту, питання роззброєння України, економічного тиску та російських територіальних претензій до України.

Так, серед експонатів – доповіді та звернення українських моряків та офіцерів Чорноморського флоту про тиск з боку російського командування, нарукавні знаки першого командувача ВМС України Бориса Кожина, сувеніри, виготовлені з залишків демонтованої шахтної пускової установки стратегічних ракет в рамках ядерного роззброєння України, та залишки ракети типу «Х», якою росіяни обстрілювали українську територію, кримськотатарський прапор, з яким 26 лютого 2014 року на підтримку єдності України виходив активіст Ерфан Кудусов.

У МКІП зауважили, що виставка триватиме до кінця 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва відкрили мультимедійну виставку «Голоси», де зібрані свідчення цивільних українців, які постраждали внаслідок російської агресії.

Музей Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *