У Національному музеї «Чорнобиль» відкриється тематична сервісна зона Chornobyl Shop

У Національному музеї «Чорнобиль» відкриється тематична сервісна зона Chornobyl Shop 23.04.2024 16:47 Укрінформ У Національному музеї «Чорнобиль» вперше для відвідувачів відкривається тематична сервісна зона Chornobyl Shop, де можна придбати різні сувеніри, книги, мапи та дозиметри, а також заміряти предмети на наявність радіаційного забруднення.

Про це Укрінформу повідомив автор сервісної зони, директор організації «Чорнобиль Тур», волонтерського центру «Чорнобиль» і член «Асоціації чорнобильських туроператорів» Ярослав Ємельяненко.

«У нас сьогодні розпочинає роботу сервісна зона, яких раніше не було в Україні. Це європейського рівня зона для відвідувачів. Тут можна придбати різні сувеніри, книги, мапи та дозиметри, а також заміряти предмети на наявність радіаційного забруднення», – розповів Ємельяненко.

За його словами, для бажаючих відвідати Chornobyl Shop це не лише можливість побувати на екскурсії, яка триває годину, а й чудова нагода відпочити за чашкою гіркої й цілющої «Чорнобильської кави» з полином-чорнобилем, а також придбати профільну літературу, яка присвячена чорнобильській тематиці, та мерч.

«Ви можете купити перші в світі сувеніри Чорнобильської зони відродження, бо вона є концептом переосмислення цього досвіду, який нам приніс Чорнобиль, і він створений саме ліквідаторами. Найперший мерч Чорнобильської зони відродження представлений в цій сервісній зоні Національного музею "Чорнобиль"», – зазначив Ємельяненко.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками рейдів на території Зони відчуження виявлено порушень із збитками на суму понад 72 млн грн.

Фото: Київ цифровий

Музей Чорнобильська зона Магазин

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *