У Парижі відбулася конференція про українське мистецтво під час війни

У Парижі відбулася конференція про українське мистецтво під час війни Фото 20.01.2024 14:46 Укрінформ На полях Осіннього салону в Парижі відбулася міжнародна конференція «Наближаючи перемогу: мистецький фронт за часів війни», де дискутували про роль мистецтва у збереженні української національної ідентичності в умовах протистояння російській агресії.

Як передає кореспондент Укрінформу, йшлося, зокрема, про терапевтичну дію мистецьких практик під час війни, інтеграцію українського мистецтва в світі.

«Для України останні майже два роки – це випробування на міцність нашого духу і нашої культури. За час російської агресії постраждали понад 600 бібліотек, понад 130 закладів мистецької освіти, близько 100 музеїв і художніх галерей, 30 театрів і філармоній. Навіть втрата одного об’єкта культури чи мистецтва відчутна, але коли йдеться про такий обсяг знищеного, мусимо говорити про істотні втрати в українській матеріальній культурі», – зазначив у виступі президент Національної академії мистецтв України Віктор Сидоренко.

За його словами, сильними українців у боротьбі із загарбниками робить «незламний дух, прагнення добра та щедра допомога наших друзів».

На конференції презентували відеоролик із серії фільмів «Culture vs War», створений співробітниками Національної академії мистецтв України (режисер Кадім Тарасов).

На 120-й Осінній салон в Парижі, який відкрився 18 січня, українські митці привезли виставковий проєкт «Light Will Win» («Світло переможе»).

На Осінньому салоні в Парижі говорили про українське мистецтво під час війни / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *