У Раді Європи показали фільм Бадоєва «Довга доба» про злочини російських загарбників

У Раді Європи показали фільм Бадоєва «Довга доба» про злочини російських загарбників 29.04.2024 18:44 Укрінформ Документальний фільм «Довга доба» українського режисера Алана Бадоєва показали у Раді Європи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу режисера.

«У штаб квартирі Ради Європи в Страсбурзі представники дипломатичних представництв, співробітники секретаріату Ради Європи та представники міжнародного експертного середовища та громадськості мали можливість відчути справжні емоції перших днів війни в Україні після початку повномасштабного вторгнення, відвідавши показ документального фільму Алана Бадоєва та 1+1 Україна "Довга доба", – йдеться в повідомленні.

Девід Бест

За даними пресслужби, перед показом фільму до присутніх звернулися голова асоціації-організатора MICT France-Україна Павло Пушкар, постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк та спеціальний представник генерального секретаря РЄ з питань міграції та біженців Девід Бест.

Також режисер фільму у відеозверненні розповів про свою мету створення проєкту: показати війну в Україні без сценаріїв та других дублів.

«Цей фільм – свідчення того, що сьогодні ніхто не застрахований від війни, і що ми повинні триматися разом, проявляючи максимум солідарності», – сказав Бадоєв.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний кінотур документальної стрічки «Довга доба» розпочався показом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення і продовжує свій шлях країнами Європи.

Документальний проєкт «Довга доба» створений із 200 годин відео з телефонів українців. Люди фільмували російські злочини на свої телефони. У сюжет стрічки увійшли історії як тих, кому вдалося вижити під час воєнних дій, так і українців, які загинули в окупації.

Рада Європи фільм Бадоєв Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *