Біженки в Румунії — українка вигадала, як заробляти на допомозі — фото

Фото: ДПСУ | Жінку затримали за підозрою у торгівлі людьми

У прокуратурі повідомили, що двох жертв вдалося повернути. За даними слідства, у Бухаресті вони доглядали за родичами “підприємиці” та оформлювали для неї виплати.

Related video

56-річна мешканка Одещини організувала нелегальний “бізнес” — канал торгівлі людьми у формі трудової експлуатації. Деталями 29 квітня поділились у Державній прикордонній службі України (ДПСУ).

Жертвами обману ставали жінки “з уразливим станом та з низьким соціальним рівнем життя”. Вони потрапляли у трудове рабство в Румунії.

Докази за справою про торгівлю людьми Фото: Одеська обласна прокуратура

Докази за справою про торгівлю людьми Фото: Одеська обласна прокуратура

За даними слідства, зловмисниця обмежувала українок у пересуванні та “схиляла до співпраці”. Зокрема, жертви були змушені звертатись у держоргани для оформлення допомоги для біженців. Документи та гроші у них відбирала “підприємиця”.

Вдома у жінки знайшли румунські документи на виплати постраждалим, мобільні телефони та сім-карти, банківські картки та готівку. Жительку Одеської області затримали, повідомивши їй про підозру у торгівлі людьми.

Докази за справою про торгівлю людьми Фото: ДПСУ

Докази за справою про торгівлю людьми Фото: Одеська обласна прокуратура

Пресслужба Одеської обласної прокуратури уточнила, що затримана відправляла своїх жертв у Бухарест — під виглядом поїздки на екскурсію. Там жінки під примусом виконували господарські роботи, доглядали за родичами “бізнесвумен” та оформлювали соціальну допомогу. Двох українок вдалося повернути з-за кордону.

Нагадаємо, 98-річна українка пройшла пішки 10 кілометрів фронту, залишивши свою зруйновану домівку в Очеретиному. Лідія Степанівна розповіла, що кілька разів падала, але після перепочинку йшла далі.

7 квітня на верхній станції київського фунікулера вбили підлітка Максима Матерухіна. 29 квітня оприлюднили відео нападу, в якому підозрюють працівника УДО.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *