У США оголосили вирок зброяці фільму «Іржа» у справі про загибель операторки Галини Гатчінс

У США оголосили вирок зброяці фільму «Іржа» у справі про загибель операторки Галини Гатчінс 16.04.2024 01:37 Укрінформ Наглядачку за зброєю під час зйомок фільму "Іржа" Ханну Гутьєррес-Рід було засуджено до 18 місяців ув'язнення після того, як присяжні визнали її винною у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчінс.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Вирок Гутьєррес-Рід винесла суддя штату Нью-Мексико Мері Марлоу Саммер, яка здійснює нагляд за процесом проти актора Алека Болдуіна.

Прокурори звинуватили Гутьєррес-Рід у тому, що вона ненавмисно принесла бойові набої на знімальний майданчик "Іржі", де це було прямо заборонено, а також у тому, що вона не дотримувалася елементарних правил безпеки при поводженні зі зброєю. Після двотижневого судового процесу присяжні обговорювали свій вердикт близько трьох годин.

Адвокат сім’ї Гатчінс з Лос-Анджелеса Глорія Оллред зачитала заяву матері Ольги Соловей, котра мешкає в Києві, яка сказала, що її життя розкололося навпіл, і що час не зцілив, а лише продовжив її біль і страждання.

Адвокати Гутьєррес-Рід просили пом'якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув'язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття. Адвокати наголошували на відносно молодому віці Гутьєррес-Рід "і на тому, який руйнівний вплив матиме злочин на її подальше життя".

Після винесення вердикту Гутьєррес-Рід адвокати вимагали нового судового розгляду і просили звільнити її з в'язниці.

Як повідомляв Укрінформ, 26-річна Гутьєррес-Рід відповідала за зброю під час зйомок вестерну "Іржа" в жовтні 2021 року, коли під час репетиції актор Алек Болвін вистрілив із зарядженого бойовим патроном револьвера, внаслідок чого загинула операторка Галина Гатчінс, а режисер Джоел Соуза отримав поранення.

Кіно США Вбивство

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *