У США вийшла двомовна книга «Скрипка з того берега» лауреата Шевченківської премії Дмитра Кременя

У США вийшла двомовна книга «Скрипка з того берега» лауреата Шевченківської премії Дмитра Кременя Фото 26.01.2024 09:53 Укрінформ У видавництві «Lost Horse Press» (Вашингтон,США) вийшла поетична двомовна (українською та англійською) книга «Скрипка з того берега» відомого миколаївського поета, лауреата Шевченківської премії Дмитра Кременя.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив син поета, Уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь.

«До 70-ліття відомого українського поета, Шевченківського лауреата Дмитра Кременя у Вашингтоні (видавництво «Lost Horse Press») вийшла поетична книга-білінгва «Скрипка з того берега» («A Violin from the Other Riverside»). Окрім двомовності, її особливістю стало те, що вона містить передмову літературної редакторки, перекладачки Світлани Лавочкіної, а також вступну статтю професорки Київського національного університету імені Тараса Шевченка Наталії Костенко «Любовні і скорботні елегії Дмитра Кременя», – розповів пан Тарас, який став упорядником книги.

За його словами, на обкладинці видання зображено картину «Жайвір» художниці Олени Червоненко, а у середині – невідомі широкому загалу гравюри Шевченківського лауреата, народного художника Андрія Антонюка.

"Те, що ця книга побачила світ є величезним внеском у визнання української поезії, як явища світового масштабу. Вона є свідченням того, що українська література стає відкритішою і доступнішою для іноземців", – зазначив Тарас Кремінь.

У США вийшла двомовна книга «Скрипка з того берега / Фото: з особистого архіву Тараса Кременя

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *