У Варшаві відзначили 210-річчя від дня народження Шевченка

У Варшаві відзначили 210-річчя від дня народження Шевченка Фото, відео 09.03.2024 17:54 Укрінформ У Варшаві українська громада, учні українських шкіл, дипломати і представники влади варшавської дільниці Мокотув у суботу взяли участь у вшануванні 210-річчя від дня народження Кобзаря.

Учасники події зібралися у сквері Тараса Шевченка, де поклали вінки і квіти до пам’ятника Великому Кобзарю, декламували його вірші й співали пісні за мотивами його творів, передає кореспондент Укрінформу.

Радник-посланник посольства України в Польщі Роман Шепеляк підкреслив перед присутніми на заході, що кожне слово Кобзаря є посилом для українців, і закликом боротися за справедливість і свободу українського народу.

“Як і 210 років тому постать і слова нашого Кобзаря й надалі залишаються дуже великими і значимими. Як і 210 років тому нам треба пам’ятати ці слова, і, попри важкі часи, які ми маємо сьогодні, нам треба боротися і робити усе, щоб Україна й надалі процвітала, а ми й надалі йшли до нашої перемоги”,- підкреслив Шепеляк.

У Варшаві відзначили 210-річчя від Дня народження Тараса Шевченка / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *