У Вінниці відбудеться VII Міжнародний конкурс духової музики VIN VENTI

У Вінниці відбудеться VII Міжнародний конкурс духової музики VIN VENTI 21.01.2024 11:17 Укрінформ У Вінниці 28-31 березня відбудеться VII Міжнародний конкурс духової музики VIN VENTI, захід буде спрямований на підтримку ЗСУ.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«У Вінниці триває прийом заявок на участь у VII Міжнародному конкурсі духової музики VIN VENTI. Конкурс відбуватиметься за номінаціями: «Дерев’яні духові інструменти» та «Мідні духові інструменти», – та має благодійну складову – всі грошові надходження будуть спрямовані на потреби Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, конкурс відбудеться у Вінниці 28-31 березня. У ньому братимуть участь солісти-інструменталісти мистецьких шкіл, спеціалізованих мистецьких шкіл-інтернатів, а також студенти мистецьких вишів усіх рівнів акредитації з різних регіонів України та країн закордоння.

Учасники конкурсу змагатимуться у трьох вікових групах та зможуть продемонструвати майстерність гри на дерев'яних та мідних духових інструментах.

Основна мета цього мистецького випробування – виявлення і підтримка обдарованої молоді, популяризація творчості українських та закордонних композиторів, а також обмін науково-методичним досвідом розвитку та престижу української національної школи гри на духових інструментах. Також організатори прагнуть привернути увагу громадськості до проблем духової музики в Україні та за кордоном і забезпечити обмін досвідом та підвищення рівня кваліфікації викладачів мистецьких шкіл і професійних спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Музичний конкурс проходитиме у два тури, він відбудеться у приміщенні Вінницької дитячої музичної школи № 1.

VII Міжнародний конкурс духової музики VIN VENTI проводять Вінницька міська рада, департамент культури міської ради спільно із закладом «Вінницька дитяча музична школа № 1» та громадська організація «Простір майбутнього». Він проходить за підтримки Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Національної спілки композиторів України, а також Асоціації виконавців на духових та ударних інструментах Національної Всеукраїнської музичної спілки.

Конкурс Музика Вінниця

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *