У Вінниці відкрилась фотовиставка, присвячена загиблим білоруським добровольцям

У Вінниці відкрилась фотовиставка, присвячена загиблим білоруським добровольцям Фото 19.04.2024 15:00 Укрінформ У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 19 квітня відкрилась мандрівна фотовиставка, присвячена білоруським добровольцям, які загинули у боротьбі проти російської агресії.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у секторі виставкової роботи Вінницького обласного музею.

«В експозиції представлені портрети білоруських героїв, добровольців, які загинули в боях за свободу України. За даними БФ «Вільна Білорусь», їх вже понад шістдесят. Ці люди воювали в різних формуваннях у складі ЗСУ, двом посмертно присвоєно звання «Герой України». Наразі іменами чотирьох білоруських героїв перейменовано вулиці України. Виставка – це фоторозповідь про історії їхнього життя та подвигу», – повідомили музейники.

Виставка проходить під гаслом «Слава Україні! Жывє Бєларусь!». З-поміж усіх іноземців, які з початку повномасштабного вторгнення воюють на стороні України, великий підрозділ сформували саме білоруси. Зокрема це відомий полк білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського – частина Інтернаціонального легіону. Бійці полку брали активну участь у боях за Бучу, Ірпінь, Ворзель, Лук'янівку, побували практично на усіх ділянках фронту, в тому числі і на околицях Бахмута.

Під час відкриття виставки демонструвалися відеоматеріали, у яких білоруські герої розповідають, чому вони вирішили приїхати до України та вступити до лав ЗСУ.

У Вінниці відкрилась фотовиставка, присвячена загиблим білоруським добровольцям / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Експозиція вже була представлена у різних містах України: Львові, Києві, Бучі, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Ізмаїлі, Чернігові, Миколаєві, а також в Польщі та Литві.

Мета виставки – продемонструвати необхідність боротьби за свободу та незалежність, європейський вибір та демократичні цінності.

Організатори виставки – Благодійний фонд «Вільна Білорусь» та музей «Вільна Білорусь з Україною в серці» за сприяння Вінницької обласної військової адміністрації.

Виставка експонуватиметься у музеї до 28 квітня.

Білорусь Вінниця Герой України Фотовиставка Добровольці Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *