Єдиний з українських митців, хто пише у 93 роки: у Мукачеві відкрили виставку Володимира Микити

Єдиний з українських митців, хто пише у 93 роки: у Мукачеві відкрили виставку Володимира Микити Фото 11.04.2024 14:17 Укрінформ В Мукачеві відкрили персональну виставку академіка Володимира Микити – художник є єдиним серед українських митців, котрі пишуть та виставляються в такому поважному віці. Микиті наразі 93 роки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виставка запрацювала 10 квітня в Угорському Домі ім. Мігая Мункачі у місті Мукачево.

В експозиції представлено 80 живописних та графічних робіт художника, написаних у різні періоди творчості.

«Одна із робіт на виставці називається «Оголона» – я би сказав, що ця виставка – це моя «оголона» творчість, тут є робота, яку я зробив у 18 років, а є дві, які написав зараз, у 93 роки. Тут можна побачити те, чим я живу все своє життя», – сказав на відкритті академік, народний художник України Володимир Микита.

Власне виставка називається «Володимир Микита: відомі та невідомі твори». Її кураторка – донька митця мистецтвознавиця Олена Юрченко-Микита. Зокрема тут вперше представлена графіка художника.

«На сьогоднішній день батько – мабуть, єдиний художник у світі, хто в такому світі спроможний малювати. Він зранку просинається і перше що каже, що йому снилося як він малює. Тому тут виставлені дві його живописні роботи із п'яти, які батько встиг намалювати вже цього року. Тут є і сучасні роботи, модерні, і класичний Микита – роботи 60-80 років ХХ століття», – розповіла вона.

Відкриття персональної виставки академіка, народного художника Володимира Микити в Мукачеві / Фото: Тетяна Когутич, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *