Зеленський привітав діячів театру зі святом

Зеленський привітав діячів театру зі святом 27.03.2024 11:36 Укрінформ Президент Володимир Зеленський привітав діячів театрального мистецтва та всіх причетних з Міжнародним днем театру.

Відповідне привітання оприлюднене на сайті глави держави, передає Укрінформ.

«Щиро вітаю театральних діячів – талановитих, креативних і натхненних акторів – та всіх, хто творить театр поза сценою, із професійним святом», – зазначив Зеленський.

За його словами, знаковим є, що всупереч війні театри активно розвиваються, збагачують репертуар та збирають повні зали. «Приємно, наскільки глядачеві відгукуються ваші сюжети. Неймовірно, як поміж сирен і тривог театральне мистецтво вдихає життя і зміцнює віру», – відзначив Президент.

Як зауважив він, «у вільних містах відновлюють роботу театри, що втекли з пекла вогню, і вже тут народжують нові яскраві проєкти».

Чимало акторів, працівників сцени взяли до рук зброю та боронять Україну. Воюють вони, як і всі українці, не лише з російськими загарбниками та їхнім терором, а й із засиллям «велікой русской культури», представники якої цинічно руйнують, грабують і знищують українську культурну спадщину.

Глава держави висловив театральним діячам подяку «за силу та стійкість, за відроджені театри і спектаклі в бомбосховищах, за волонтерські штаби, за благодійні вистави для ЗСУ».

«Ваші таланти й завзяття підтримують дух опору, додають віри у нашу неминучу Перемогу. Тож зичу всім вам великого натхнення, професійного зростання і творчого довголіття у вільній незалежній Україні», – додав він.

Як повідомлялося, Міжнародний день театру започаткували в 1961 році у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру (MIT) при ЮНЕСКО. Відзначають його щорічно 27 березня.

Фото: ОП

Свято Театр Зеленський

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *