«Білий дим»: посли ЄС схвалили надання Україні коштів від заморожених російських активів

Фото: З відкритих джерел | Прапори ЄС та України

Київ влітку може отримати до 3 млрд євро. Кошти підуть на підтримку відбудови та військової оборони України.

Related video

У середу, 8 травня, посли країн-членів Євросоюзу досягли згоди в передачі Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів. Про це інформує бельгійське головування в Раді ЄС.

Зазначається, що постійні представники країн ЄС погодили загалом заходи, які стосуються надзвичайних надходжень від знерухомлених активів Російської Федерації.

Як додали у бельгійському головуванні, зазначені кошти підуть на підтримку відбудови та військової оборони України в умовах російської агресії.

Перед введенням в дію цього механізму погодження Європейського Союзу було останнім кроком. Утім, рішення постійних представників повинна затвердити Рада Європейського Союзу.

Тобто ЄС повинен перевести Україні до липня від 2,5 до 3 мільярдів євро.

Редактор з питань Європи “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк також повідомив, що посли ЄС домовилися про останній крок — відправити арештовані надприбутки російських державних активів, які заморожені в ЄС, до України.

“Білий дим”, — прокоментував він рішення, відштовхуючись від аналогій, коли у Ватикані обирають нового главу Святого престолу. Й дим цього кольору означає, що кардинали домовилися щодо кандидатури Папи.

Нагадаємо, 12 березня видання Financial Times писало, що Україна влітку цього року може отримати перші мільярди доларів від прибутку з російських активів. Йдеться про активи у фінансовій компанії Euroclear, що базується в Бельгії.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *