Британська поліція почне боротися з погрозами з РФ — що відомо

Фото: PA Wire | Новий підрозділ британської поліції боротиметься із загрозами від РФ (ілюстративне зображення)

За словами помічника комісара Метта Джукса, напередодні виборів кількість провокацій з боку ворожих держав збільшиться. В інтернеті вже більше дезінформації, ніж було минулого разу.

Related video

Поліція Великої Британії створила новий спеціальний підрозділ, який повинен буде боротися із загрозами, що походять від кількох ворожих держав. Про це пише Reuters.

Підрозділ британської поліції, який було анонсовано 19 січня, повинен буде боротися з небезпеками від Китаю, Ірану та Росії. Занепокоєння пов’язане з тим, що у 2024 році мають відбутися національні вибори і є ризик різних провокацій.

Важливо Британія готова була воювати на боці України, але США стримали, — Лана Зеркаль (відео)

Глава британської поліції по боротьбі з тероризмом і помічник комісара Метт Джукс заявив, що загрози від перерахованих вище країн зараз “сильніші, ніж за часів холодної війни”.

“Я не хочу скромничати. Ми говоримо про частини державного апарату Ірану, Китаю та Росії. Ми станемо найвідкритішою частиною британського безпекового співтовариства, що посилює відповідь на дії ворожих держав”, — заявив Метт Джукс.

До речі, в матеріалі окремо згадується закон у сфері безпеки, який було ухвалено в Британії минулого року. Він має ускладнити шпигунство, крадіжку комерційних секретів і втручання в політичну систему Лондона. Новий підрозділ, як каже помічник комісара, повинен буде виконувати повноваження, які прописані в законі.

Також Метт Джукс додав, що зараз обсяг дезінформації в інтернеті набагато більший, ніж перед попередніми виборами.

Нагадаємо, 10 грудня повідомлялося, що Борис Джонсон може повернутися на посаду прем’єра Британії. За даними соцопитувань, рейтинги правлячої британської партії продовжують падати, тому депутати шукають можливості виправити становище до виборів. Представник колишнього міністра не коментував його політичних амбіцій.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *