За кордоном відновили видачу українських паспортів, але є нюанс

Фото: ДМСУ | Український паспорт

Відсьогодні українці за межами країни знову можуть отримувати паспорти. Їхню видачу припинили через технічні причини ще 23 квітня.

Related video

За кордоном, поки що в тестовому режимі, розпочали видачу “замовлених” раніше паспортів громадян України. Про це повідомляє ДП “Документ”.

“Увага, в тестовому режимі ми відновлюємо видачу готових документів!”, — йдеться у повідомленні.

Як попереджають на підприємстві, задля недопущення перевантаженості системи та технічних збоїв, видача відбуватиметься насамперед соціально вразливим категоріям громадян. Причому після повторного отримання SMS про готовність документів для видачі.

Тому осіб, які чекають на видачу документів, просять приходити до “паспортного столу” лише після отримання повідомлення про те, що паспорт наявний. Для отримання готового паспорту необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу заявника. Для цього підійде е-паспорт у додатку “Дія”.

Після цього потрібно пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів ухвалив, що отримати паспорт громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть тільки в територіальних підрозділах Державної міграційної служби. Це означає, що громадянам, які підлягають мобілізації та перебувають за кордоном, для продовження або отримання паспорта необхідно повернутися в Україну, оскільки одночасно було заборонено пересилати паспорти в дипломатичні установи в інших державах.

Після цього у Варшаві близько 300 українців призовного віку безуспішно намагалися забрати свої паспорти в консульській установі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *