«Це оксюморон»: Захарова заявила, що РФ збирає «факти порушень прав людини» в Україні

Фото: сайт МИД РФ | Марія Захарова на брифінгу в Москві

На брифінгу представниця МЗС РФ говорила про “колективний Захід”, російських полонених і права людини, які нібито періодично порушуються в Україні.

Related video

Під час брифінгу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова висловилася з приводу прийдешнього Саміту миру в Швейцарії, прав людини в Україні та “колективного Заходу”. Кілька хвилин представниця МЗС РФ приділила російським полоненим.

Говорячи про Саміт миру, який пройде 15-16 червня у Швейцарії, Захарова заявила, що “колективний Захід” тільки “вдає”, що займатиметься якимось “миробудівництвом”.

“І їхнє нібито небачення терористичних актів, що проводяться київським режимом і їхніми підручними, і багато чого іншого, свідчать про те, що вони являють собою, колективний Захід, безумовно, являє світову партію війни. До миру заявлена у Швейцарії конференція не має жодного стосунку. Це лише спроба зібрати якусь кількість країн, щоб спробувати легітимізувати західні наративи, західні підходи й, безумовно, легітимізувати як фігуру самого Зеленського, так і його режим”, — повідомила Захарова.

На її думку, “колективний Захід” заохочує офіційний Київ завдавати ударів по території РФ, уже звично назвавши це “терористичним актом”. При цьому про удари ЗС РФ по цивільних об’єктах, як-от по будівельному гіпермаркету в Харкові, в якому загинуло 19 осіб, Захарова не згадала.

“Нинішній київський режим в умовах фіктивної легітимності дає зрозуміти, що не буде грати в демократію. Я впевнена, що Банкова намагатиметься задавити інакомислення буквально в корені”, — заявила Захарова.

Далі, в контексті того, що в Україні при владі нібито перебуває “нацистський режим”, Захарова повідомила про те, що в країні нібито порушуються права людини.

“Нарешті про права людини в Україні. Це оксюморон, але ми змушені використовувати це формулювання для того, щоб збирати факти та їх аналізувати, зокрема для майбутньої міжнародно-правової оцінки… З точки зору юридичної, ця інформація збирається для майбутнього… Стан справ неухильно деградував і, звісно, цю доповідь треба було б назвати “про порушення прав людини в Україні”. При владі в Україні перебуває нацистський режим. Він чинить незліченне порушення прав людини в усіх сферах суспільного життя… Ця жахлива логіка проявляється в жахливих знущаннях з полонених. У навмисному вбивстві цивільного населення, проведенні терористичних актів”, — представниця МЗС не уточнила, про які саме факти знущань з полонених їй стало відомо. Але приділила час, щоб розповісти, що в Україні заборонено “буквально все російське” і книги радянських письменників.

Окрім цього на брифінгу Захарова говорила про знесення пам’ятників Катерині в Одесі, Степана Бандеру, якого у РФ вважають нацистом, а також про благодійний гольф-турнір, що пройде в Москві.

Нагадаємо, що стосується російських полонених, то 29 травня уповноважена з прав людини у РФ Тетяна Москалькова заявила, що обміни полоненими між Росією та Україною припинені вже кілька місяців. І в цьому нібито винна українська сторона. В Україні заявили, що готові до обмінів у будь-який момент, але у РФ не відповідають на їхні запити.

Водночас є чимало свідчень, що саме російська сторона катує полонених, зокрема й цивільних на окупованих територіях.

Варто зазначити, що російських полонених в Україні вже настільки багато, що довелося відкрити третій табір для їхнього утримання.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *