Деякі країни ЄС вирішили надіслати своїх представників на «інавгурацію» Путіна, — Reuters

Фото: Скрин відео | Володимир Путін

Кремль надіслав запрошення керівникам усіх європейських дипломатичних установ, проте 20 країн ЄС відмовилися брати участь у заході.

Related video

Деякі країни-члени Європейського Союзу мають намір відправити своїх представників на “інавгурацію” президента Росії Володимира Путіна. Про це йдеться в матеріалі Reuters.

Відомо, що до бойкоту так званої “інавгурації” приєднаються 29 країн ЄС. Проте 7 країн, серед яких Франція, Угорщина та Словаччина, усе ж таки відправлять до Москви своїх представників.

Зі свого боку, Кремль раніше вже надіслав запрошення керівникам усіх іноземних дипломатичних місій у Москві, проте 20 країн Євросоюзу заявили про небажання брати участь у заході. Також високий представник Євросоюзу із зовнішньополітичних питань Жозеп Боррель заявив, що не підтримує присутність країн ЄС на церемонії “інавгурації” глави Кремля.

Важливо "Не визнаємо вибори вільними": у Держдепі США назвали Путіна президентом РФ (відео)

Міністерство закордонних справ Німеччини повідомило про відмову від участі в “інавгурації”. З такою ж категоричною позицією виступили й країни Балтії, які зараз не мають власних представників у РФ.

“Ми вважаємо, що ізоляція Росії, а особливо її злочинного лідера має бути продовжена. Для Литви неприйнятна участь у інавгурації Путіна. Нашим пріоритетом залишається підтримка України та її народу, який бореться з російською агресією”, — повідомив міністр закордонних справ Литви Ґабріеліус Ландсберґіс.

5 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях місцеве населення хочуть змусити дивитися “інавгурацію” Путіна. Зокрема, ідеться про студентів і працівників бюджетної сфери.

Також повідомлялося, що, за даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), після наступних шести років президентства Володимир Путін не має наміру залишати владу.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *