«Діяв під виглядом спортсмена»: у Польщі арештували російського шпигуна-хокеїста

Фото: Pixabay | Ілюстративне фото

Польські слідчі викрили вже 14 ворожих шпигунів на території країни. За версією слідства, вони мали збирати розвіддані для РФ та поширювати пропаганду про НАТО.

Related video

Польські правоохоронці викрили чергового російського шпигуна. Про це 30 червня повідомив у соцмережах Міністр юстиції та генеральний прокурор Польщі Збігнев Зьобро.

“Російські шпигуни попадаються один за одним! Черговий успіх слідчих Національної прокуратури й Агентства внутрішньої безпеки. Спіймали шпигуна, який діяв під виглядом спортсмена. Росіянин був гравцем клубу першої ліги. Це вже 14-й учасник опрацьованої нами шпигунської мережі”, — написав він.

Журналісти PAP з’ясували деталі, поспілкувавшись з пресслужбами прокуратури та міністра-координатора спеціальних служб Польщі.

Викритий російський агент — професійний хокеїст, який перебував на території Польщі з жовтня 2021 року. Його завданням було передавати інформацію про результати розвідки в країні, за що він отримував систематичні “винагороди”.

“Для зовнішньої розвідки він виконував замовлення на території Польщі, зокрема розвідку об’єктів критичної інфраструктури в кількох воєводствах”, — розповіли правоохоронці.

11 червня спортсмена-шпигуна затримали. Його звинувачують в участі в організованому злочинному угрупованні та діяльності на користь зовнішньої розвідки проти інтересів Польщі. За цей злочин хокеїста можуть засудити до 10 років ув’язнення.

“Зібрані у процесі розслідування судові матеріали підтверджують його причетність та активну участь у виконанні покладених на нього завдань”, — додали в правоохоронних органах Польщі.

За даними ЗМІ, група агентів була спрямована Росією на моніторинг залізничних маршрутів та поширення пропаганди проти НАТО і Польщі. Також, за версією слідства, шпигуни мали готувати диверсії на замовлення розвідки РФ.

Нагадаємо, у Польщі трагічно загинув українець. Чоловік впав у річку, коли косив траву на березі ставка.

27 червня на польському урядовому сайті повідомили, що виплачуватимуть 800 злотих допомоги на місяць батькам неповнолітніх дітей. На ці виплати можуть розраховувати й українці.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *