Довелося задіяти спецназ: у Німеччині затримали пенсіонерів, які хотіли відновити «рейх»

Організатор руху Генріх XIII

У нечисленному русі “рейхсбюргерів” перебувають німці, які називають себе громадянами німецького Рейху, який існував з 1871 року, і вважають територією Німеччини кордони країни до 1937 року.

Related video

У Німеччині поліція викрила громадян, які належать до так званого руху “рейхсбрюгерів”. За місцем їхнього проживання провели обшуки. Про це пише німецьке видання Spiegel.

За даними видання близько 700 правоохоронців проводять рейд проти можливих прихильників терористичної групи “рейхсбюргерів”, започаткованої підприємцем Генріхом XIII.

У прокуратурі повідомили, що правоохоронці проводять обшуки у 7 будинках та на 3 земельних ділянках у Баден-Вюртемберг, Саксонії та Шлезвіг-Гольштейні.

Підозрювані — два пенсіонери 73 та 63 років із землі Баден-Вюртемберг. В одного з них виявили арсенал вогнепальної зброї, тому для обшуку довелося задіяти спецназ і службу знешкодження вибухових пристроїв.

У нечисленному русі “рейхсбюргерів” перебувають німці, які визнають основний закон ФРН. Учасники руху називають себе громадянами німецького Рейху, який існував з 1871 року, і вважають територією Німеччини кордони країни до 1937 року.

У квітні 2022 року окремих “рейхсбюргерів” заарештували через підготовку викрадення міністра охорони здоров’я Німеччини Карла Лаутербаха. Також вони мали намір пошкодити об’єкти енергетики на території ФРН.

Наприкінці 2022 року правоохоронці затримали “рейхсбюргерів”, які, за версією слідства, готували державний переворот. Вони мали намір напасти на парламент та взяти у заручники депутатів Бундестагу. Одним із затриманих був саме Генріх XIII.

Нагадаємо, що 22 травня у Німеччині почався суд над змовниками, які планували державний переворот у країні., який хотів розстріляти уряд країни з автомата Калашникова.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *