Якби не НАТО, замість України з РФ воювала б Угорщина, — соратник Орбана

Фото: Getty Images | Соратник вважає, що на місці України могла б опинитися Угорщина

За словами члена-засновника партії “Фідес” Жолта Немета, Північноатлантичний альянс не є антиросійською організацією, проте він здатний захищати своїх членів від російської агресії.

Related video

Якби Угорщина не була членом НАТО, то замість України зараз би воювала з Росією. Про це заявив голова комітету в закордонних справах угорського парламенту й член-засновник партії Віктора Орбана Fidesz (“Фідес”) Жолт Немет, передає медіа Válasz Online.

“Що стосується останніх 25 років, то якби ми зараз не були членами НАТО, то, можливо, не Україна захищалася б від російського нападу, а ми”, — заявив Немет.

Він висловив упевненість у тому, що НАТО не є антиросійською організацією, але вона здатна захищати своїх членів від російського вторгнення.

Він також підкреслив, що членство в НАТО для Угорщини не тільки гарантує фізичну безпеку, а й захищає суверенітет країни. Немет висловив занепокоєння щодо спроб підірвати довіру суспільства до НАТО й назвав такі дії прямою загрозою фізичній безпеці та суверенітету країни.

Він підсумував, що НАТО можна критикувати, але тільки з метою поліпшення роботи Альянсу та використання можливостей, які дає членство.

Нагадаємо, 3 травня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав, що Європа “грає з вогнем”, балансуючи між миром і війною, та сказав, що угорцям не доведеться втретє вимушено воювати.

Раніше, 21 квітня, Орбан заявляв, що країни Заходу стоять за крок від того, щоб відправити в Україну своїх солдатів. За його словами, у Європі переважають войовничі настрої.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *