«Йдемо шляхом Мойсея»: Грузія заявила про бажання повернути Абхазію і Південну Осетію

Фото: Соцмережі

Грузинський прем’єр Іраклій Кобахідзе вважає цілком реальним повернути спірні території. Грузія “прийде до землі обітованої” і стане членом Євросоюзу через шість років, упевнений він.

Related video

Грузія має намір повернути до свого складу Абхазію і Південну Осетію й одночасно стати членом Євросоюзу у 2030 році. Про це написав прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе в соцмережі X (раніше — Twitter) з нагоди дня незалежності країни.

“Наша грузинська мрія в тому, щоб жити в об’єднаній і сильній Грузії до 2030 року разом із нашими абхазькими та осетинськими братами і сестрами. Об’єднана і сильна Грузія має стати повноправним членом європейської сім’ї у 2030 році”, — вважає глава уряду.

Крім цього, Іраклій Кобахідзе назвав президентку Грузії Саломе Зурабішвілі зрадницею, виступаючи на площі Свободи в Тбілісі.

“Не дивлячись на екзистенціальні загрози й численні зради, зокрема зраду президента Грузії, ми зберегли мир у країні за ці останні два роки”, — цитує прем’єра видання “Новини Грузії”.

За словами Кобахідзе, Грузія пройшла безліч випробувань за роки незалежності й лише сьогодні країна отримала уряд, який захищає її інтереси.

“Грузія йде свого роду шляхом Мойсея й обов’язково прийде до землі обітованої”, — зауважив він.

Нагадаємо, парламент Грузії нещодавно ухвалив законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу”. Як стверджується, документ дублює російський закон про іноземних агентів.

Після ухвалення суперечливого закону, у Грузії почалися багатотисячні протести. Демонстранти впевнені, що новий закон перетвориться на інструмент репресій проти інакомислення.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *