Погода в травні: в Україну йдуть похолодання і дощі

Фото: РБК-Україна | Прогноз погоди в Україні до кінця травня: коли чекати дощів і похолодання

Останні 5 днів травня характеризуватимуться здебільшого теплою і навіть спекотною погодою, але дощі синоптики все ж прогнозують.

Related video

До кінця травня залишилося менше тижня і вже наступної суботи настане календарне літо. З 27 до 31 травня на всій території України спостерігатиметься переважно тепла і навіть спекотна погода. Але протягом решти днів останнього місяця весни синоптики очікують на дощі.

Згідно з повідомленням Українського гідрометцентру, у понеділок, 27 травня, на всій території України буде хмарно з проясненнями. На півдні країни, у більшості центральних областей, а також у Карпатах очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. У решті частини України появу опадів не прогнозують. Що стосується температури повітря, то на півдні вдень вона становитиме від 18 до 23 градусів зі знаком плюс, а в інших областях — на рівні від 22 до 27 градусів вище нуля. На сході місцями може бути до +29 градусів. Нічна температура буде на рівні +12…+14 градусів.

Погода в Україні на 27 травня Фото: Укргідрометцентр

У вівторок, 28 травня, погода істотно не зміниться. Згідно з інформацією Українського гідрометцентру, буде мінлива хмарність. Знову очікуються короткочасні дощі на півдні, у деяких західних і центральних областях. Середня температура в Україні буде трохи вищою. Вночі вона становитиме від 14 до 16 градусів тепла, а вдень — від 26 до 28 градусів зі знаком плюс. Найспекотніше буде на півночі та сході України, а найпрохолодніше — на півдні.

Погода в Україні на 28 травня Фото: Укргідрометцентр

У середу, 29 травня, всю територію України, за винятком східних областей, накриють короткочасні дощі. Здебільшого буде мінлива хмарність і температура повітря очікується такою самою, як і попереднього дня. Синоптики прогнозують появу опадів тільки вдень, але не вночі.

Погода в Україні на 29 травня Фото: Укргідрометцентр

У четвер, 30 травня, ситуація з погодою трохи зміниться, адже настане невелике похолодання. І вдень, і вночі майже на всій території України очікуються короткочасні дощі. Їх не буде лише в окремих регіонах на сході та півдні країни. Середня температура повітря вдень знизитися до рівня 21 — 23 градуси тепла. Прохолодніше буде на заході України, а найтепліше — на сході.

Погода в Україні на 30 травня Фото: Укргідрометцентр

Нарешті в останній день календарної весни, у п’ятницю, 31 травня, по всій території України, за винятком деяких південних областей, удень і вночі синоптики прогнозують короткочасні дощі. Середня температура по країні вдень буде також на рівні +21…+23 градуси. Найспекотніше буде на півдні та сході України.

Погода в Україні на 31 травня Фото: Укргідрометцентр

Як уже писав Фокус, глобальне потепління змушує наш мозок закипати і вчені попередили про нову небезпеку. Зміна клімату на Землі вже становить серйозну загрозу для рослин і тварин. Однак вона також становить небезпеку для певної вразливої групи людей, знищуючи їхній мозок.

Також Фокус писав про те, як уберегти себе від всюдисущих комарів. Комарі рік за роком активізуються в теплу пору, щоб сіяти дискомфорт і поширювати хвороби серед людей. З часом ми підбираємо ефективний захист від них, але важливо вибрати саме дієві методи.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *