Жодних V і Z: у Берліні на 8-9 травня заборонили російські прапори та символіку

Фото: Скриншот | Російські “Нічні вовки” покладають квіти до радянського меморіалу 9 травня

За інформацією німецького видання, прихильники України 8 травня збираються на демонстрацію в урядовому кварталі під гаслом “Мир Європі! Російські солдати, геть з України!”.

Related video

У Берліні, столиці Німеччини, заборонили на 8 і 9 травня російські прапори і символіку російської агресії проти України, а також посилили охорону громадського порядку. Про це 7 травня пише німецьке видання Zeit online.

Як підкреслюється в інформації, прапори заборонені не тільки на вулицях, а й навколо радянських меморіалів, не дозволено військову форму, будь-які позначення буквами V або Z чи іншими знаками, що прославляють війну Росії проти України. Російські військові та похідні пісні також заборонені.

В Європі 8 травня вшановують пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Водночас саме 8 і 9 травня росіяни, які живуть у Німеччині, та місцеві ліві й комуністичні сили мають намір провести мітинги біля Бранденбурзьких воріт, а також покласти вінки до радянських пам’ятників у Трептов-парку та парку Тіргартен.

Крім того, 9 травня в Берліні збирається виступити російський націоналістичний рок-гурт Nachtwölfe (“Нічні вовки”), який разом з однойменним угрупованням вважаються прихильниками президента РФ Володимира Путіна. Вони останніми роками мандрують на байках через Словаччину, Австрію, Чехію, Саксонію і Бранденбург, щоб саме до 8 і 9 травня з’явитися в столиці Німеччини. Минулого року натовпу зі 100 рокерів заборонили в’їжджати в місто, проте колона з 60 мотоциклів розділилася на кілька груп і все-таки заїхала в Трептов-парк.

Також заявлено заходи, основною темою яких буде нинішня російсько-українська війна, причому вони матимуть як проросійський, так і антиросійський характер. Так, прихильники України 8 травня збираються на демонстрацію в урядовому кварталі під гаслом “Мир Європі! Російські солдати, геть з України!”.

У 2023 році берлінська поліція спочатку заборонила як російську, так і українську символіку. Однак столичний суд скасував заборону для українських прапорів і символів. Правоохоронці посилять заходи безпеки, щоб уникнути сутичок.

Крім того, до провокацій на 8 і 9 травня готові у країнах Балтії та Молдові. В Естонії також заборонили на 9 травня символіку, пов’язану з агресією Росії, а в Молдові штрафуватимуть людей із георгіївськими стрічками та символікою агресії РФ проти України.

Важливо Парад 9 травня у Москві: ЗМІ повідомили, лідери яких країн приїдуть до Путіна

Нагадаємо, у квітні Фокус писав, що Офіс президента України Володимира Зеленського поінформував, чого очікувати під час урочистостей, які відбудуться в Москві на честь дня перемоги.

Крім того, українська влада повідомила про можливі плани Кремля, наприклад, про намір окупувати Часів Яр на Донеччині, однак російських військ у місті станом на 8 травня не зафіксовано.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *