Майк Джонсон і Дональд Трамп проведуть зустріч – що обговорять політики

Дональд Трамп і Майк Джонсон

Після консультацій спікера Палати представників з експрезидентом США у Флориді політики виступлять зі спільною заявою.

Related video

У зв’язку з кризою у Палаті представників спікер американського Конгресу Майк Джонсон проведе переговори з колишнім президентом Дональдом Трампом. Про це повідомляє CNN.

Відомо, що Джонсон відвідає маєток Трампа у штаті Флорида, де на 12 квітня запланований їхній спільний виступ на пресконференції, присвяченій темі чесності.За даними джерел CNN, мета Джонсона – заручитися підтримкою претендента на президентську посаду як найвпливовішої особи у Республіканській партії, аби зберегти крісло спікера.

Важливо "Ситуація жахлива": коли Палата представників голосуватиме за гроші для України (відео)

Водночас представники радикального правого крила політсили на чолі з конгресвумен Марджорі Тейлор Грін пригрозили зняти його з посади у випадку просування Джонсоном деяких законопроєктів, зокрема щодо допомоги Україні.

Варто зазначити, що ще 22 березня Тейлор Грін подала резолюцію, якою передбачається зняття спікера Майка Джонсона. Свої дії вона аргументувала незадоволенням через ухвалення у Конгресі бюджету США, що допомогло не допустити шатдауну. Проте її рішення спричинило критику інших республіканців, оскільки воно загрожує розділенням і так ворогуючої Республіканської партії перед виборами.

4 квітня стало відомо, що Палата представників США буде голосувати за допомогу Україні, найбільш ймовірно, лише через декілька тижнів. При цьому спікер Майк Джонсон відмовився надавати будь-які деталі стосовно можливих умов надання цієї допомоги. Також Джонсон повідомив, що продовжує шукати підхід до опозиції для прийняття відповідного рішення.

Разом з цим 21 березня Фокус писав, що спікер Палати представників пообіцяв не зволікати із голосуванням за пакет військової допомоги Києву. Зокрема Майк Джонсон зазначив, що Вашингтон після вирішення бюджетних питань переведе особливу увагу на додаткову допомогу союзникам Сполучених Штатів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *