«Ми тут»: у Кракові з’явилися наклейки із запрошенням вступити до ПВК «Вагнер» (фото)

Фото: gazetakrakowska.pl | Краків

За інформацією радника міста Кракова Лукаша Вантуха, подібні ситуації вже мали місце в інших містах Польщі. Поліція вже аналізує цей інцидент.

Related video

Радник міста Кракова Лукаш Вантух 10 серпня повідомив, що в різних частинах Кракова з’явилися рекламні наліпки, які закликають вступити до ПВК “Вагнер”. Пост із відповідною інформацією він опублікував у Facebook.

Згідно з інформацією, розміщеною радником, така наклейка з’явилася в районі другого транспортного кільця, вул. Віт Ствош, біля автостоянки біля Музею Армії Крайової.

Реклама ПВК "Вагнер" у Кракові Фото: facebook/lukasz.wantuch

Фото: facebook/lukasz.wantuch

У повідомленні, опублікованому в соціальних мережах, радник також процитував розмову, з якої видно, що подібні ситуації вже мали місце в інших містах Польщі.

На наліпці, яка повинна в одному з громадських туалетів Кракова, можна прочитати: “Ми тут. Приєднуйтесь до нас”. Крім того, в рекламі вказано QR-код, який при скануванні веде на російськомовний сайт.

Реклама ПВК "Вагнер" за QR-кодом веде на російськомовний сайт

Видання Gazeta Krakowska звернулося за коментарем до Головного управління поліції в Кракові, де їм повідомили, що у відомстві отримали два повідомлення у цій справі.

“Збираємо заявки, фотографуємо стікери і будемо аналізувати. Наразі важко сказати щось іще, тому що це тільки перший день”, — заявив черговий Малопольської поліції Бартломей Іздебскі.

“Наразі ведеться робота зі з’ясування цього питання. На даний момент ми не можемо надати більше інформації”, — повідомила 11 серпня Анна Волак-Громала з муніципальної поліції Кракова.

Нагадаємо, 8 серпня в ЦНС припустили, що РФ може використовувати “вагнерівців” для підтримки інформаційної операції з тиску на країни Європи. Мета якої полягає в тому, щоб змусити країни ЄС зменшити підтримку Україні.

Крім цього, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Білорусі перебувають 6,5 тисячі представників ПВК “Вагнер”, які здатні провокувати Польщу і Литву.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *