Молдова та ПМР – через події в Придністров’ї Міноборони готує мобілізацію – фото

Фото: З відкритих джерел | У Міноборони Молдови можуть готуватися до оголошення мобілізації (ілюстративне фото)

Документи про мобілізацію в Молдові опубліковані проросійськими медіа. Влада Республіки Молдова не відреагувала на інформацію про можливу мобілізацію.

Related video

У Міністерстві оборони Молдови начебто видали наказ, у якому йдеться про підготовку до можливого оголошення мобілізації. У тексті звертаються до підприємців, які повинні надати транспорт військовим, якщо виникне потреба. Фотографії документів опублікували на порталі Enewsmd.

На порталі розмістили фотографії документа на двох аркушах, на першому з яких — “шапка” Міноборони Молдовської Республіки, також є офіційна печатка, підписи, але немає реквізитів — дати й номеру.

Важливо Анексія скасовується? Чому "ПМР" звинуватила Молдову в "економічній блокаді", але не попросилася в Росію

Вказується, що підприємці повинні відреагувати протягом двох годин після оголошення мобілізації. Зокрема, мають невідкладно передати військовим автомобілі та запчастини.

Документ Міноборони Молдови — бланк із текстом Фото: Скриншот

Документ Міноборони Молдови — текст Фото: Скриншот

До того ж уже зараз потрібно скласти список авто, які можуть знадобитися Збройним силам, — про це йдеться в тексті на третьому фото.

Документ Міноборони Молдови — про списки авто Фото: Скриншот

Зазначимо, як джерело фотографій вказується Telegram-канал “INDEX — Află Primul!”, в описі якого цитується молдовський політик Ліліан Карп. У каналі не відшукалися вказані фото. Натомість їх можна знайти на низці проросійських порталів, наприклад, на сайті “Царьград” або “Комсомольская правда в Молдове”. На молдовських порталах Newsmaker чи TV8.md не згадуються вказані документи.

Документ Міноборони Молдови — інформація "КП в Молдове" Фото: Скриншот

Документ Міноборони Молдови — інформація "Царьград" Фото: Скриншот

На порталі Міноборони Молдови немає інформації про якусь підготовку до мобілізації чи про можливу загрозу для Молдовської Республіки. Також немає відповідних заяв президентки Маї Санду, яка перебуває в Албанії на саміті Південноєвропейських країн за участю президента України Володимира Зеленського.

Молдова та “ПМР” — деталі

Зазначимо, 22 лютого в мережі опублікували заяву опозиційного політика з невизнаної “Придністровської Молдавської Республіки” (“ПМР”). Політик стверджував, що можливе звернення діячів невизнаної території до Росії, яка має надати допомогу в протистоянні законній владі Молдови. У ГУР Міноборони України, коли дізналися про з’їзд у “ПМР”, повідомили, що не очікують на приєднання невизнаного Придністров’я до РФ.

28 лютого відбувся “з’їзд депутатів ПМР”, на якому підтримали резолюцію про звернення до Кремля. У тексті вказується, що Росія має стати “гарантом стабільності”, оскільки має тривалий досвід “миротворства”. Після цього в МЗС РФ відповіли, що завжди готові підтримати “співвітчизників” і передають запит у інші відповідні служби.

Нагадуємо, 29 лютого президент РФ Володимир Путін планує звернутися до російського народу. Очікується, що його виступ транслюватимуть навіть у кінотеатрах. Водночас російське телебачення розповіло про події в Молдові, надавши слово місцевому політику, який скаржився на Кишинів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *