Найвища жінка у світі — Марія Фелічіана померла у 77 років — ЗМІ

Фото: Instagram | Найвища жінка у світі: яким був її зріст

Марія Фелічіана вже в підлітковому віці здобула титул найвищої мешканки Бразилії та регулярно з’являлася в топ 10 найвищих жінок світу.

Related video

Одна з найвищих жінок у світі померла через пневмонію. Марія Фелічіана у віці понад двадцять років встановлювала рекорди: її зріст сягав майже 2 метрів 25 см. Упродовж багатьох років вона вважалася найвищою жінкою у світі. Про це пише The Mirror.

Пізніше її зріст почав зменшуватися, і її обігнала найвища на цю мить жінка Румейса Гельгі — 2 метри 15 см.

Родичі 77-річної жінки підтвердили, що протягом багатьох років вона боролася з проблемами зі здоров’ям. Вона померла в приватній лікарні бразильського міста Аракажу. Ім’я колишньої баскетболістки та співачки стало прозивним у її рідній країні. Марія вже в підлітковому віці здобула титул найвищої мешканки Бразилії та регулярно з’являлася в топ 10 найвищих жінок світу. У 18 років після ефіру на бразильському телебаченні вона стала національною знаменитістю.

Згодом зріст Марії Фелічіани став зменшуватися.

Найвища жінка у світі

Мер Аракажу Едвальдо Ногейра оголосив триденну жалобу після повідомлень про смерть жінки.

“Я із сумом дізнався, що Марія Фелічіана померла. Одна з найвищих жінок у світі. Я пам’ятаю, як уперше побачив її, коли був ще дитиною. Це було в Пао-де-Акукар. Мої співчуття її родині, друзям і шанувальникам”, — сказав мер.

Співчуття висловив також Фабіо Мітідьєрі, губернатор штату Сержипі.

“Вона залишила чудову спадщину, її ім’я увічнено на найвищій будівлі в нашому штаті. Сержипі та наша культура з’явилися на національній і міжнародній карті завдяки їй”, — заявив губернатор.

Нагадаємо, що найстаріша жінка у світі у віці 117 років погодилася на експеримент дослідників.

Також повідомлялося, що, за словами Коку Істамбулової, яка 2023 року померла у віці 129 років, жоден її день не був у радість.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *