Не останні поховання: влада РФ визнала втрати у Бєлгородській області після рейду РДК

Фото: Легіон "Свобода Росії" | Бійці легіону “Свобода Росії”

Як заявив губернатор Псковської області, у боях з РДК біля кордону України армія РФ втратила майже півтора десятка солдатів.

Related video

28 червня губернатор Псковської області Росії Михайло Вєдєрніков повідомив про 14 солдатів армії РФ, які загинули під час бойових дій біля Шебекіно у Бєлгородській області. Про це він розповів у відеозверненні, на яке посилається росЗМІ Meduza.

Згідно із заявою Вєдєрнікова, ідеться про втрати росіян внаслідок атаки “ДРГ” на Бєлгородську область РФ, яка сталась на початку червня. Чиновник підтвердив, що відбулись поховання, але поки що — не усіх загиблих: частина — чекає.

Солдати, яких вже поховали, походять з Великих Лук та п’яти районів:

  • Псковського;
  • Великолукського;
  • Новосокольнічеського;
  • Пустошинського;
  • Опочитського.

Російський чиновник згадав про десятьох військових, які потрапили в полон до, як він висловився, “псевдоросійських терористичних організацій”. “Українські бойовики” пропонували їх обміняти, однак насправді це була “пастка”, запевнив Вєдєрніков.

Однак все ж троє осіб повернулися до РФ. При цьому дякувати потрібно сенатору Андрію Турчаку — саме він нібито “форсував” перемовини, — йдеться у виступі чиновника.

Зазначимо, по початку червня 2023 року бійці “Російського добровольчого корпусу” (РДК) та легіону “Свобода Росії” зайшли на територію РФ у районі міста Шебекіно. При цьому вони мали західне озброєння, про що заявили західні ЗМІ.

Російське командування спробувало зупинити атаки добровольців і почало завдавати удари по прикордонних населених пунктах. Представник легіону “Свобода Росії” зауважив, що події можуть розгортатись за Бахмутським сценарієм.

6 червня стало відомо про загибель російського полковника Андрія Стесєва — він керував угрупуванням армії РФ, яке намагалось протидіяти РДК.

Станом на 9 червня на кордоні України та Бєлгородської області утворилась “сіра зона”, однак пізніше бійці все ж відступили на територію Харківської області.

Нагадуємо, під час невдалого заколоту власника ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина, який відбувся 24-25 червня, представники РДК прокоментували події. Зокрема, командир підрозділу заявив, що “вболіває за Пригожина”.

Між тим Пригожин після домовленостей з президентом РФ Володимиром Путіним перебрався до Білорусі: його бачили в одному з готелів у Мінську. Кількома годинами раніше моніторингові канали помітили як два літаки так званого “кухаря Путіна” приземлились у Мачулищах.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *