Ніколи не бачили раніше: усередині карстової вирви можуть мешкати нові види тварин

Фото: Xinhua | У ній можуть мешкати тварини, яких сучасні люди ніколи не бачили

Китайські вчені з Гуансі-Чжуанського автономного району Китаю виявили торік гігантську вирву. Тепер вони розмірковують про те, що ця дірка може бути будинком нових видів тварин.

Related video

Вчені думають, що у величезній карстовій вирві в Китаї, в якій знаходиться древній ліс, мешкають нові, ще не виявлені тварини. Про це пише Daily Star.

Команда дослідників печер помітили вирву глибиною 192 метри в окрузі Лейє. Також було виявлено, що у карстовій воронці насправді є три входи до печер, а також древні дерева заввишки 40 метрів.

Чжан Юаньхай, старший інженер Інституту карстової геології Китайської геологічної служби, повідомив, що вона, розташована біля села Піньє в селищі Луосі, має розміри 306 м завдовжки та 150 м завширшки, а її об’єм перевищує п’ять мільйонів кубометрів. Він та його колеги думають, що в ній можуть мешкати тварини, яких сучасні люди ніколи не бачили.

“Я не здивуюсь, якщо дізнаюся, що в цих печерах буде виявлено види, про які наука досі не повідомляла і не описувала”, — сказав Юаньхай.

Команда дослідників печер виявила вирву глибиною 192 метри в окрузі Лейє Фото: Daily Star

Дослідник не став вдаватися в подробиці, але додав, що вони помітили відразу три великі печери. Він стверджує, що в них можна знайти залишки ранньої еволюції цього місця.

На дні вирви добре зберігся первісний ліс із деревами, що ростуть на самому дні, а також густі тінисті рослини, що досягають висоти плечей людини.

Гігантські карстові вирви, також відомі як Tiankeng (небесна яма) китайською мовою, — це гігантські ями з особливими геологічними характеристиками, що зустрічаються в карстових районах, що утворилися внаслідок багаторазових обвалень. Переважно вони зустрічаються в Китаї, Мексиці та Папуа-Новій Гвінеї. Ті ж дослідники раніше виявили десятки карстових вирв у північно-західній китайській провінції Шеньсі та скупчення взаємопов’язаних карстових вирв у Гуансі.

Раніше Фокус писав, що місто-примара виявили після вирубки дерев. Блогер Кайзер Глік натрапив на покинуте поселення. Хлопець дослідив місцевість, коли побачив щось схоже на будинки, заховані за деревами.

Також раніше повідомлялося, що в “британському Чорнобилі” мешкають лише чотири людини. Маршалл Крейг — один із людей, які відмовляються залишити район. Чоловік прожив там останні 20 років свого життя та заявив, що він “ніколи не поїде”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *